به گزارش اگزیم نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، هیات 27 نفره اتاق تهران متشکل از تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران و فعالان اقتصادی عضو اتاق تهران به سرپرستی محمود نجفیعرب، رییس کمیسیون اقتصادسلامت اتاق تهران، راهی تایوان شدهاند تا علاوه با حضور در مراسم روز تجارت با ایران با همتایان تایوانی خود دیدار و مذاکره داشته باشند. هیات تجاری اتاق تهران در این سفر در مذاکرات رو در رو با بازرگانان و صنعتگران تایوانی راههای مشارکت و همکاری بیشتر در حوزههای مختلف بازرگانی، تولیدی و سرمایهگذاری مشترک را بررسی کند.
در این سفر محمود نجفیعرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، که سرپرستی این هیات تجاری را برعهده دارد در افتتاحیه این مراسم به ایراد سخنرانی میپردازد و همچنین دیدارهایی با مقامات اقتصادی تایوان خواهد داشت. مسوولان هیات تجاری اتاق تهران برابر برنامه علاوه بر شرکت در مراسم روز تجارت با ایران، با مقامات وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و شورای توسعه تجارت خارجی تایوان (تایترا) دیدار و گفتوگو خواهند داشت. در این دیدارها بسط و توسعه همکاریهای اقتصادی ایران و تایوان با محوریت بخش خصوصی و راههای تسهیل تجارت و مشارکت میان دو طرف بررسی خواهد شد. همچنین در این سفر یک تفاهمنامه همکاری میان اتاق تهران و شورای توسعه تجارت خارجی تایوان برای همکاریهای بیشتر و نزدیکتر به امضا میرسد.
هیات تجاری اتاق تهران در این سفر علاوه بر حضور در تایپه، سفری یک روزه به شهر تایچونگ نیز خواهد داشت تا در این شهر نیز دیدارها و بازدیدهایی داشته باشد. در این سفر محمدرضا نجفیمنش، حمیدرضا صالحی، عباس آرگون، علیرضا کلاهی و محمدرضا زهرهوندی از اعضای هیات نمایندگان و محمدرضا بختیاری معاون امور بینالملل اتاق تهران حضور دارند.
تایوان که طی سالهای اخیر روابط تجاری رو به رشدی با کشورمان برقرار کرده است، در دوران تحریم نیز جزو اقتصادهایی بود که روابط خود را با ایران حفظ کرد و با توجه به پافشاری بر خرید نفت ایران، در بین هفت اقتصادی قرار گرفت که از تحریمهای ناعادلانه ایالات متحده علیه اقتصاد ایران مستثنی شد. با این حال خرید نفت تایوان که از سال 2010 به بعد کمی کاهش یافته بود مجددا روندی افزایشی به خود گرفته و از 11 میلیون بشکه در سال به 14 میلیون بشکه میرسد.
طبق آمار تجارت غیرنفتی ایران و تایوان از سال 2009 تاکنون حدود دو برابر افزایش یافته است. تجارت 625 میلیون دلاری دو طرف در سال 2009 در سال 2014 به بیش از یک میلیارد و 215 میلیون دلار رسید که از میان 768 میلیون دلار سهم تایوان و 347 میلیون دلار نیز سهم صادرات غیرنفتی ایران بوده است. فعالان اقتصادی ایرانی به تایوان اقلامی چون پاراکسیلن، آهن و فولاد به اشکال مختلف، متانول، آلومینیوم، قیر، پسته و آمونیاک صادر کرده و از تایوان الیاف مختلف، تجهیزات الکترونیک و دیجیتال، تایر، ماشینآلات و دستگاههای کارتخوان وارد کردهاند.
در این سفر شب گذشته نیز معاون شورای توسعه تجارت خارجی تايوان اتاق تهران را به عنوان يكي از مهمترين اتاقهاي بازرگاني در کشورهای غرب آسیا توصيف كرد و گفت: ايران يكي از همكاران تجاری مهم ما در خاورميانه محسوب ميشود. والتر یه در ادامه به سفر خود در سال ٢٠٠٩ به ايران اشاره كرد و گفت: اين سفر در قالب هياتي متشكل از ٨١ شركت تجاری و صنعتی از تایوان صورت گرفت كه در آب شدن يخ روابط اقتصادی ايران و تايوان موثر بود. چنانكه اين ديدارها منجر به تاسيس اتحاديه همكاريهاي ايران و تايوان شد. والتر يه ابراز اميدواري كرد كه ايران در مسير توسعه اقتصادي خود، تايوان را به عنوان يكي از شركاي اصلي خود قرار دهد.
تلاش برای توسعه سهم تجارت مستقیم بین ایران و تایوان
در ادامه اين نشست، محمود نجفيعرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران و سرپرست هيات ایرانی، با بيان اينكه هيات تجاري اتاق تهران بزرگترين هياتي است كه به تايوان سفر كرده است، ابراز اميدواري كرد كه اين هيات در تداوم و توسعه مراودات اقتصادي دو كشور موثر واقع شود. او با اشاره به ديدارهايي كه اخيراً بین مقامات دو طرف برگزار شده است،گفت: اين ملاقاتها و رايزنيها جدی نشاندهنده عزم و علاقه دو طرف براي توسعه تجارت فيمابين است. نجفيعرب با بيان اينكه ظرفیتهای بسياري براي توسعه همكاريهای اقتصادی دو كشور وجود دارد، گفت: منابع عظيم نفت و گاز، نيروي كار تحصيلكرده، ماهر و جوان،توسعه زیرساختها و تقاضای بازار داخلی و بازارهای همسایه از جمله مزيتهاي سرمايهگذاري در ايران است. او سپس به زمينههاي مناسب همكاري دو كشور اشاره كرد و گفت: توليد قطعات اتومبيل، تاسيس مجتمعهاي فولاد و پتروشيمي، تحقیق، پژوهش و تولید دارو و مواد اوليه آن ميتواند از جمله فرصتهاي بالقوهاي باشد كه با همكاري دو طرف به فعليت برسد.
او افزود: يكي ديگر از مزيتهايي كه سرمايهگذاري در ايران را پراهميت جلوه ميدهد، بازار ٤٠٠ ميليوني است كه ايران به همراه كشورهاي همجوار خود ايجاد ميكند. نجفيعرب در ادامه با اشاره به اينكه حجم مبادلات ايران و تايوان حدود ٥ ميليارد دلار برآورد ميشود، گفت: با وجود حجم مناسبات مبادلات کمی بیش از یک ميليارد دلار از اين داد و ستد دوجانبه به صورت مستقيم صورت میگیرد و باقيمانده آن به شکل غيرمستقيم انجام ميشود. در حالي كه ما خواهان آن هستيم كه مبادلات دوجانبه به طور مستقیم و توسط فعالان اقتصادی دو طرف انجام گیرد.
سرپرست هیات تجاری اتاق تهران توجه مقامات تایوانی را نیز به این نکته جلب کرد که افزایش سهم تجارت مستقیم از مبادلات بین ایران و تایوان، انتفاع دو طرف را بالا میبرد و هزینههای تجاری را نیز کاهش میدهد. هیات تجاری اتاق تهران در برنامه روز نخست حضور خود، دوشنبه پنجم مهرماه، دیدارهای متعددی با مقامات دولتی و بخش خصوصی تایوان خواهد داشت. ضمن این که همایش تجارت با ایران نیز در همین روز افتتاح میشود.
نظر شما